Empty

Totaal: 0,00 €

Preventieve acties in 5 Vlaamse steden

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag organiseert de Diabetes Liga in 5 Vlaamse steden preventieve acties. Deelnemers kunnen er hun diabetesrisico testen, en zo nodig meteen actie nemen.

Op 5 publieke plaatsen in Vlaanderen zal je via een stand van de Diabetes Liga de mogelijkheid krijgen om, samen met professionals, het risico op type 2 diabetes na te gaan en te ontdekken wat je kan doen om een eventueel verhoogd risico op type 2 diabetes aan te pakken.

Ga op 14/11 langs bij de stand van de Diabetes Liga in jouw regio en ontdek alles over diabetes(preventie) en de Diabetes Liga. Bovendien krijg je de unieke kans om samen met professionals jouw risico op type 2 diabetes te bepalen en krijg je de nodige informatie wat je kan doen om de ziekte te voorkomen.

Als jouw risico op type 2 diabetes sterk verhoogd is, dan is het belangrijk om actie te ondernemen:

  • Ga langs bij jouw huisarts voor een nuchtere bloedsuikerbepaling en neem jouw ingevulde risicotest mee
  • Maak werk van een gezonde leefstijl: beweeg meer, eet dagelijks gezond en evenwichtig en probeer 5% van je lichaamsgewicht te verliezen als je last hebt van overgewicht.
  • Schrijf je in voor de infosessie diabetespreventie in jouw regio en kom alles te weten over diabetes en hoe deze ziekte te voorkomen aan de hand van een gezonde leefstijl


 

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht